Džidić: Prekinućemo dominaciju Aktobea

Bivši igrač Čelika hljeb zarađuje u dalekom Kazahstanu

Džidić: Prekinućemo dominaciju Aktobea

A. Beganović

Nekadašnji igrač Čelika i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Aldin Džidić, od ove sezone brani boje kazahstanskog Sahtara, a u debiju za novi klub bh. napadač postigao je pogodak.

"Fudbalski put odveo me u daleki Kazahstan, ali ne žalim se. Potpisao sam za Sahtar iz Karagande i mogu vam reći da sam prezadovoljan sa onim što sam ovdje zatekao", rekao je Džidić za SportSport.ba i dodao:

"Radi se o stabilnom klubu koji svake godine igra u evropskom takmičenju. U prošloj sezoni moj novi klub završio je na trećem mjestu tabele, a igrao je i finale Kupa. Aktobe dominira u kazahstanskoj ligi, ali nadam se da ćemo upravo mi ove godine biti ti koji ćemo prekinuti njihovu dominaciju."

Prošlog vikenda startalo je prvenstvo Kazahstana, a na otvaranju je Sahtar svladao Aktobe sa 2:0 uz jedan pogodak našeg internacionalca.

"Stratali smo na najbolji mogući način. U derbiju kola nadigrali smo aktuelnog šampiona, a ja sam u 64. minuti glavom postigao pogodak. Dobro je krenulo, a nadam se da će tako biti i u narednim utakmicama", ističe Džidić.

Bivši napadač Čelika, iako jako daleko od Bosne i Hercegovine prati dešavanja u Premijer ligi.

"Ujutro kad se ustanem prvo šta uradim je dolazak na vašu stranicu. Interesuje me šta se dešava u našoj ligi i pomalo me duša boli zbog mog Čelika. Ali biće bolje, siguran sam da će se Čelik izvući, te da će ponovo igrati značajnu ulogu u bh. fudbalu", zaključio je Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.