Novi kapiten Širokog Brijega

Džidić: Prva utakmica je uvijek najvažnija

Ivica Džidić jedan je od najvažnijih igrača u timu Slavena Muse. Iskusni defanzivac sa internacionalnim iskustvom u nedjelju će po prvi put ponijeti kapitensku traku u timu Širokog Brijega.

„Dobio sam tu čast, da uz Wagnera budem drugi kapiten. Zahvalan sam treneru Musi na priznanju i ja ću se u budućnosti truditi da tu traku opravdam,“ kazao je Džidić na početku razgovora za naš portal.

„Imali smo sve uslove za kvalitetne pripreme. Sa kondicionim trenerom Franom Hrkačom i šefom Slavenom Musom naporno smo radili cijelim tokom priprema, pa potpuno spremni dočekujemo nastavak sezone. Svi čvrsto vjerujemo da će ovo proljeće biti uspješno za Široki Brijeg,“ dodao je Džidić.

Široki Brijeg ima najpovoljniji raspored u nastavku sezone, međutim prevelikim obećanjima se ne zanose na Pecari. Jedini prioroitet je nastup na evropskoj sceni.

„Naš osnovni cilj je izboriti Evropu kao i svake prethodne godine, a hoćemo li uspjeti zavisi od nas igrača i našeg pristupa. Start proljeća po meni je najvažniji.“

U utorak je izvlačenje parova osmine finala Kupa BiH, a Džidić nema neku specijalnu želju u ovoj fazi takmičenja.

„Svako je na svoj način ove godine dobar i neugodan. Shvatimo li neozbiljno bilo koji meč možemo ispast od bilo koga, a imamo kvalitet da se sa svima se u dvije utakmice možemo nositi. Ne želim nikoga izdvajati. Ima pet šest podjednakih ekipa, svi su se kvalitetno pojačali. Po meni je ovo najneizvjesnije prvenstvo, kako borba za prvo mjesto tako i borba za Evropu.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju na Pecari na otvaranju proljeća gostuje Zvijezda iz Gradačca.

"Svaka utakmica je na svoj način važna, ali je prva najvažnija. Pokušat ćemo pobjediti i sa tri boda podignuti samopouzdanje pred nastavak sezone. Pratimo dešavanja u svim klubovoma, znamo da je u Zvijezdu došao novi trener dosta novih igrača, tako da ne znamo mnogo o njima. Šef je kazao da će nam dosta stvari reći dan prije utakmice,“ zaključio je Džidić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije