Džidić: Sa tribina su dobacivali '*ebi se muslimanu'

Fudbaler Slobode za SportSport.ba

Džidić: Sa tribina su dobacivali '*ebi se muslimanu'

Fudbaleri tuzlanske Slobode nesretno su eliminisani iz 1. pretkola kvalifikacija za plasman u Evropsku ligu.

Viceprvak BiH je taktički i tehnički dobro odigrao cijeli susret protiv Beitara, ali u 66. je minuti nakon sumnjivo dosuđenog jedanaesterca primio pogodak za 1:0 i u konačnici će se ispostaviti da je to bio ključan momenat na utakmici. 

Sami finiš Sloboda je odigrala s igračem manje. Nakon drugog žutog kartona Aldin Džidić (32) je prilikom izlaska iz igre uzviknuo "Allahu ekber" (Allah je najveći), što je izazvalo salvu negodovanja od strane navijača Beitara koji su poznati po tome što mrze pripadnike islamske vjeroispovijesti. 

"Stvarno je žalosno na koji način smo ispali. Sudac je dosudio nepostojeći penal, svaki kontakt je svirao za njih... Mislim da smo u obje utakmice bili ravnopravni protivnici, ali jednostavno nismo imali sreće i možda nam je nedostajalo i uigranosti za bolji rezultat", kazao Džidić u razgovoru za SportSport.ba te se osvrnuo na svoj potez koji je izazvao mnoge komentare.

"Pri izlasku iz igre sam bio izrevoltiran suđenjem, a uz to su mi navijači Beitara s tribinama na engleskom jeziku dobacivali '*ebi se muslimanu'. Na to sam rekao da je Allah jedan i samo sam branio svoju vjeru", istakao je.

Prvenstvo BiH uskoro počinje i Džidić vjeruje da će Sloboda ponovo igrati važnu ulogu. 

"Vjerujem da ćemo se uz nekoliko ekipa boriti za prva tri mjesta. Prvenstvo će sada biti dosta kvalitetnije, jer skraćivanje lige donosi jače utakmice, a to nam je nedostajalo", podvukao je Džidić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi