Fudbaler Slobode pred Beitar

Džidić: Za prolaz moramo odigrati bez greške

J. Duvnjaković

Fudbaleri Slobode u četvrtak će odigrati revanš susret Evropske lige protiv izraleskog Beitara.

Jedan od najiskusnijih fudbalera u tuzlanskom timu, Aldin Džidić, istakao je kako Sloboda neće ići s bijelom zastavom u Izrael i da se nada prolazu.

"Beitar je jedna vrlo dobra ekipa, što su pokazali i u Zenici. Rezultat sam po sebi je realan jer su obje ekipe su imale svoje šanse. Vrijeme je bilo sparno i teško za igru, tako da mislim da će i uzvrat biti težak", rekao je Džidić, te je pohvalio atmosferu u Zenici.

"Atmosfera u Zenici je bila odlična, došlo je dosta navijača iz Tuzle, kao i iz Zenice, kojima se ja ovim putem zahvaljujem na podršci. U Jerusalemu će biti paklena atmosfera, ali mislim da smo mi na to navikli. Imamo iskusnu ekipu, koja također sadrži i nekoliko mladih igrača. Morati ćemo odigrati kompaktno kako bi napravili dobar rezultat u Izraelu. Svi zdravi igrači su spremni za uzvrat. Tu imamo dva igrača koja nisu registrovana za utakmicu i naravno da će nam oni nedostajati u određenoj mjeri", ističe Džidić.

O igri u uzvratu je rekao: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Što se tiče naše igre u Jerusalemu, mislim da će stručni štab na čelu sa Husrefom Musemićem donijeti pravu odluku, pa bila ona da napadnemo od prve minute ili krenemo nešto opreznije na samom startu utakmice. U Tuzli sam bio i ranije, jer imam tu dosta prijatelja koji su igrali sa mnom, a igrao sam i neke humanitarne utakmice tu. Tuzla je kao grad jako slična Zenici, navijači su također slični tako a se ja ovdje osjećam kao kod kuće", rekao je Džidić za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi