Džidićev klub više ne smije klati ovce!

Zbog žrtvovanja životinja

Džidićev klub više ne smije klati ovce!

Jedno od najvećih i najugodnih iznenađenja dosadašnjeg dijela kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka Shakhter Karagandy, aktuelni prvak Kazahstana, našao se u manjim problemima pred revanš susret sa Celticom.

Ekipa koja je sve iznenadila svojim igrama u dosadašnjem dijelu takmičenja kroz kvalifikacije, simpatije mnogih ljubitelja fudbala, definitivno je pobrala pobjedom od 2:0 nad velikim Celticom u prvom susretu play-off faze Lige prvaka. 

Za tim koji svoje domaće utakmice igra u kazahstanskoj prijestolnici Astani, a ne na svom matičnom stadionu, sa mnogo uspjeha nastupaju i dvojica bh. internacionalaca Aldin Džidić i Nikola Vasiljević.

Ipak, pred večerašnji revanš susret sa Keltima na adresu kahastanskog kluba stiglo je pismo koje je lično potpisao predsjednik UEFA-e Micheal Platini, a u kojem stoji da ukoliko ne prestanu sa ritualom žrtvovanja životinja pred početak svojih utakmica, da bi se mogli naći pred oštrim i rigoroznim sankcijama.

Najviše prigovora i uticaja na ovakvu odluku prvog čovjeka krovne organizacije evropskog fudbala imala je organizacija za zaštitu životinja PETA.

Dok je Viktor Kumykov na ruskom odgovarao na pitanja na zvaničnoj press-konferenciji pred utakmicu sa Cleticom, neizbježno pitanje bilo je vezano upravo za žrtvovanje životinja pred početak utakmica njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Celtic ima svoju tradiciju i običaje, a mi imamo svoje i mi ćemo se truditi da poštujemo tu tradiciju koja je u klubu mnogo prije nego smo mi uopšte bili tu", rekao je trener kahazstanskog tima, a na pitanje da li će ritual biti ponovoljen odgovorio je sa "vjerovatno da!"

Upravo ovaj njegov odgovor natjerao je prisutne da pitaju gdje planiraju nabaviti ovcu za žrtvovanje na šta je strateg Shakhtera kazao: "Koliko ja znam i koliko sam upućen Škotska je zemlja sa jako razvijenom poljoprivredom, tako da ne vjerujem da će biti problem naći jednu ovcu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti