Džikić: Moramo biti mirni i fokusirani

Trener Partizana

Džikić: Moramo biti mirni i fokusirani

Košarkaši Partizana sutra će gostovati PAOK-u u prvom meču šesnaestine finala FIBA Lige šampiona.

Strateg crno-bijelih Aleksandar Džikić izjavio je da PAOK nije nimalo naivan protivnik i da će njegov tim biti na teškom ispitu. 

"PAOK u prvenstvu ima učinak 9-7, na diobi je od četvrtog do šestog mjesta. Kao i ostali grčki timovi, ima punu rotaciju od deset igrača. Imaju dobar 'sajz' na centarskim pozicijama, spolja su glavni strijelci Sibert i McFadden, unutra prva opcija Clanton. Domaći dio ekipe iskusan, plus nekoliko Grka u pravim igračkim godinama. Mogu da igraju efikasno i u tranziciji, ali im je i pozicioni napad organizovan i kontrolisan. Posebna specifičnost je činjenica da se igra na razliku, tačnije rezultat je vrlo bitan. Dakle od prvog do posljednjeg minuta mora se biti svjestan da je utakmica u srijedu tek prvo poluvrijeme", rekao je Džikić i potom pohvalio trenera grčkog tima.

"Izuzetno poštujem trenera Soulisa Markopoulosa, on je stara škola trenera, razumije košarku, razumije igru", dodao je Džikić.

Duel PAOK-a i Partizana na programu je sutra od 20 časova u Solunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi