Džomba i još šestorica bez SP

Džomba i još šestorica bez SP

Adnan Beganović

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, nastavio je šokirati rukometnu javnost u Hrvatskoj.

Nakon završenih uvodnih priprema, selektor Hrvatske Lino Červar je objavio popis rukometaša na koje računa u nastavku priprema. Lino je opet šokirao rukometnu javnost Hrvatske stavivši na "led" Džombu, Vukića, Bičanića i Vukovića za koje su zaljubljenici rukometa u Hrvatskoj i sportska javnost smatrali da su sigurni za nastavak priprema. Pored nabrojanih Červar se odrekao i Somića, Šunjića i Kapulara.

Červar je za medije izjavio da je on u saradnji sa stručnim štabom donio ovakvu odluku i da on smatra da je to u ovom trenutku najbolje rješenje i da "otpisani" trebaju samostalno trenirati kako bi u svakom trenutku bili spremni da se priključe reprezentaciji.

Sportsku javnost u Hrvatskoj su najviše iznenadili izostanci sa spiska Vukovića i Vukića, jer Drago Vuković je u posljednje vrijeme imao veliko povjerenje Červara i bio je njegov džoker, dok je ljubo Vukić donedavno bio prvo krilo reprezentacije, ali Červar je samo jedan tako da pri njegovom odabiru uvijek se moraju očekivati iznenađenja.

Spisak reprezentacije Hrvatske:

Golmani: Alilović, Losert, Pešić

Pivoti: Vori, Anušić

Krila: Šprem, Ćupić, Horvat, Zrnić, Hrvatin, Ninčević

Bekovi: Metličić, Lacković, Buntić, T. Valčić, Špoljarić, Gojun, Kopljar

Srednji bekovi: Balić, Duvnjak, J.Valčić

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.