Džomba se vraća u Zamet?
Džomb aide stopama Matoševića

Došlo vrijeme za povratak kući

Džomba se vraća u Zamet?

Mirza Džomba iza sebe ima impresivnu karijeru u dresu Zagreba, Veszprema i Ciudad Reala, te hrvatske reprezentacije. Nakon što je odlučio kako neće produžiti ugovor sa Zagrebom ponovo se počelo govoriti o povratku u Zamet.

Mirza Džomba je zajedno sa Valterom Matoševićem obećao kako će se jednog dana sigurno vratiti u rodnu Rijeku i klub u kojem je počeo rukometne korake. Matošević se vratio, a s obzirom da je i Džomba na ljeto slobodan prepreka za povratak na Kvarner nema.

„To je jedna odluka koja već duže postoji u meni. Proveo sam dugi niz godina u Zagrebu, tamo sam došao do reprezentacije i stvorio ime, proveo sam tu osam godina, to je više od pola moje karijere. Puno toga sam napravio u Zagrebu, to mi je bila odskočna daska, ali jednostavno mislim da je došlo vrijeme za rastanak. To jednostavno čovjek osjeti u sebi. Mislim da na nekom radnom mjestu, kao i u sportu, dođe vrijeme kad treba neka promjena. To je bio jedini razlog zašto nisam produžio ugovor. “

“Sve je korektno s obje strane, rastali smo se u prijateljskim odnosima. Trenutačna situacije je takva da mi ugovor traje još dva mjeseca, do ljeta. Još uvijek ne znam gdje ću, sve opcije dolaze u obzir. Bitno je da sam motiviran, da sam zdrav, a sigurno će se otvoriti neka opcija. Koja će to biti, to zasad ne znam. Normalno da Rijeka ima šanse. Uvijek je imala, ja držim do svojih obećanja”, rekao je Mirza Džomba za Novi list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.