Dzyuba: Politika nas želi izbaciti sa Evropskog prvenstva

UEFA prijeti Rusima

Dzyuba: Politika nas želi izbaciti sa Evropskog prvenstva

Endin Čaušević

UEFA je danas obavijestila navijače i reprezentaciju Rusije da će biti diskvalifikovani ukoliko dođe do još jednog incidenta.

Navijači Rusije napravili su haos na ulicama Marseillea pred i nakon utakmice protiv Engleske. UEFA je danas saopštila da će Rusi biti izbačeni sa Evropskog prvenstva ukoliko dođe do još jednog incidenta na ulicama ili na stadionu od strane njihovih navijača. 

Reprezentativac Rusije, Artem Dzyuba, izjavio je da je politika upetljala prste, te da je zbog toga UEFA donijela ovu odluku.

"Diskvalifikacija nije moguća, ne mogu nas izbaciti zbog ovih stvari, to bi bilo baš glupo. Iz engleskih medija bi zaključili da su njihovi navijači anđeli, ali nisu ni oni ništa bolji. Nisu se samo Rusi tukli, mnogo drugih navijača je pravilo probleme. Politika se umiješala i žele da nas se riješe", rekao je Dzyuba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi