Eboue nakon svih nevolja spreman za povratak na teren
Težak period je iza nekada velike zvijezde (Foto: EPA)

Želi nazad

Eboue nakon svih nevolja spreman za povratak na teren

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Galatasaraya Emmanuel Eboue (34) spreman je da se vrati fudbalu. Eboue je igrajući fudbal zaradio milione. Međutim, prevaren je od bliskih ljudi, ostao je bez ičega i postao je beskućnik.

Najgore od svega je to što je zaražen HIV-om, što mu je uz supenziju FIFA na godinu dana palo najgore.

"Pogledam nazad i kažem: 'Emmanuele, bio si jako naivan. Zašto nisi na vrijeme razmišljao? Jako je teško, novac koji sam zarađivao slao sam ženi i djeci. U Turskoj sam zaradio osam miliona eura, a sedam sam poslao kući. Šta god su mi rekli da potpiše, ja sam potpisivao. Ljudi koji su trebali da se brinu o mojoj karijeri, nisu to radili, zato sam kažnjen od FIFA-e", rekao je nedavno Eboue.

Fudbal nije igrao od 2016. godine kada je napustio ekipu Sunderlanda. Ipak, od karijere nije odustao i volio bi ponovo na teren.

"Želim se vratiti fudbalu. Vjerujem da još uvijek posjedujem kvalitet. Otišao bih čak i u Bagdad ili Pakistan, samo da igram. Nije mi bitno gdje", istakao je Eboue i dodao je:

"Fudbalski svijet je veoma nezahalan. Više se ne radi o talentu već o biznisu i novcu. To mi smeta. Ne gledam više utakmice zbog toga. Sretan sam kada vidim moje prijatelje kako još uvijek igraju. Zbog njih sam sretan, a duboko u sebi plačem", dodao je ovaj 34-godišnji fudbaler.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi