Neuništivi Hazard neće u penziju: "Odmarao sam u Madridu tri godine, sposoban sam za vrhunski nivo"
Eden Hazard je jedan od najskupljih promašaja u historiji kraljevskog kluba (Foto: EPA)

Belgijanac ne završava karijeru

Neuništivi Hazard neće u penziju: "Odmarao sam u Madridu tri godine, sposoban sam za vrhunski nivo"

M. Šljivak

Eden Hazard raskinuo je saradnju s Real Madridom nakon četiri jako teške godine u kojima je 32-godišnji fudbaler imao ozbljne problema s povredama koje su mu uništile karijeru. Hazard međutim nema namjeru okončati karijeru kako se najavljivalo i istakao je kako je dovoljno odmarao u Madridu i da želi još igrati.

Eden Hazard vjerovatno će ući u historiju kao jedan od najvećih promašaja madridskog Reala. On je u Madrid stigao 2019. godine iz Chelseaja za 115 miliona eura, ali su ga povrede spriječile da pokaže sve što zna u dresu kraljevskog kluba.

Belgijanac je tako nastupio samo 76 puta u četiri godine. Postigao je sedam pogodaka i asistirao je 12 puta, pa je u dogovoru s Realom odlučio raskinuti saradnju godinu dana prije isteka ugovora.

Najavljivalo se nakon toga kako bi ovaj 32-godišnjak mogao okončati karijeru. Ipak, on to nema namjeru učiniti i tvrdi da je dovoljno odmarao u Madridu, te da je spreman za još nekoliko sezona.

"Sposoban sam još uvijek igrati na vrhunskom nivou, barem još neko vrijeme. Svakako sam odmarao prethodne dvije-tri godine. Tijelo mi se dobro drži, odmarao sam tri godine i imam dovoljno energije", poruka je Edena Hazarda, a zatim je dodao:

Oglasi

"Budućnost? Ne znam zaista. Nakon tri komplikovane godine sada samo želim provesti vrijeme s porodicom i otići na odmor kao i svi drugi. Pročitao sam dosta gluposti prethodnih dana", poruka je Hazarda.

Njemu je jučer na meču protiv Austrije upriličen oproštaj od reprezentacije Belgije. Od popularnih Crvenih đavola se oprostio nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i 126 odigranih utakmica za nacionalni tim. Postigao je 33 gola.

Eden Hazard se za pregovaračkim stolom ponio kao istinski gospodin prema Real Madridu

Eden Hazard odlazi iz Real Madrida nakon četiri godine. Belgijanac je potpisao sporazumni raskid saradnje na prijedlog kluba, te nakon okončanja ove sezone više neće biti igrač jednog od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

Odlazak Hazarda nije nikakvo iznenađenje. Njega su povrede potpuno uništile i više je vremena proveo van terena nego na njemu.

Iskusni 32-godišnji ofanzivac plaćen je 115 miliona eura londonskom Chelseaju. Ostat će upamćen kao jedan od najskupljih promašaja u historiji madridskog kluba, a pored novca izdvojenog za transfer on je bio i među najplaćenijim igračima kluba.

Na godišnjem nivou Belgijanac je od Reala uzimao 28 miliona eura bruto. Ukupno je dakle naplatio 112 miliona eura u ove četiri sezone, a na njegovom računu je završilo pola tog iznosa zbog poreza od 50 posto.

Hazard će naravno biti isplaćen i za raskid ugovora. Gospodski je pristao da mu klub isplati 50 posto plate koju je trebao dobiti imat će isplatu od 14 miliona eura. Nakon što plati porez na račun će mu leći sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je sjajni fudbaler pokazao da cijeni i poštuje klub čiji dres nosi. Svjestan je Hazard da nije pokazao apsolutno ništa u kraljevskom klubu, no nažalost on nije mogao ništa napraviti jer su povrede te koje su ga uništile.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Covijek debel dosao u Real, ne zna reci hrani ne zato i ima toliko povreda,
1 0
Krivaja Zavidovići
Poslije Mesija i Ronalda, najbolji fudbaleri su bili Hazard i Kutinjo. I ljudi propadoše ko...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi