Portugalski heroj napušta Evropu: Karijeru nastavlja u Aziji
FOTO: EPA

Potpisao za Al-Raed

Portugalski heroj napušta Evropu: Karijeru nastavlja u Aziji

H. Zilić
Teme:

Portugalski napadač Eder napravio je zanimljiv transfer.

Prvi put u karijeri pomenuti napadač će igrati van Evrope, a danas je ozvaničio saradnju sa ekipom Al-Raed iz Saudijske Arabije.

I klub je na društvenim mrežama ozvaničio saradnju.

Portugalac je bio bez kluba nakon što je ovo ljeto napusti Lokomotiv iz Moskve, a prije odlaska u Rusiju pružao je odlične igre u dresu francuskog Lillea.

U karijeri je još nosio dres Swansea, a prije toga zapažen je bio u dresu Brage. Pored Brage u Portugalu je nosio još dres Hospitala, Tourizensea, Coimbre.

Za reprezentaciju Portugala odigrao je 35 utakmica i postigao pet golova, a najviše će se pamtiti njegov gol u finalu EURO-a 2016. godine kada je Portugalcima donio titulu prvaka Evrope u duelu protiv Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi