Eder donio pobjedu Bragi, Rio Ave bolji od Nacionala

Eder donio pobjedu Bragi, Rio Ave bolji od Nacionala

A. Haznadarević
Teme:

U susretima sedmog kola portugalske lige, Rio Ave je slavio protiv Nacionala rezultatom 2:1, dok je Braga savladala Maritimo sa 2:0.

U prvom današnjem susretu Nacional je dobro krenuo, te je već nakon 36. minuta igre imao sve u svojim rukama. Devet minuta pred kraj prvog dijela igre, strijelac prvog pogotka na meču bio je Diego Barcellos.

 

Ipak, domaći u nastavku kreću odlučno da dođu do povoljnijeg rezultata, te u 60. minutu Joao Tomas poravnava rezultat iz penala.

 

Domaćini su borbeno igrali do posljednjih trenutaka susreta, a to im se isplatilo u 89. minutu kada je Tarantini pogodio za pobjedu i nova tri boda Rio Avea.

 

 

U drugom današnjem okršaju Braga je savladala Maritimo. U prvom periodu igre tri žuta kartona gostujućim igračima je jedino vrijedno spomena.

 

U drugom poluvremenu puno više uzbuđenja. I dalje se vodila velika bitka na terenu, ali ipak su padali golovi. Prvo je u 55. minutu Eder pogodio za vodstvo Brage, da bi četiri minuta pred kraj isti igrač ovjerio pobjedu svoje ekipe drugim golom na utakmici.

 

Treba dodati i to da je Maritimo susret završio sa deset igrača, budući da je Salin zaradio crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.