Eder u finišu rastužio Šveđane

Italija se plasirala u osminu finala

Eder u finišu rastužio Šveđane

Reprezentacija Italije slavila je danas u meču 2. kola grupe E Evropskog prvenstva protiv Švedske rezultatom 1:0. 

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je većinom u velikoj borbi na sredini terena gdje ni jedna reprezentacije nije htjela puno rizikovati, pa nije viđena niti jedna prava šansa pred golovima Isakssona ili Buffona.

Nastavak meča donio je nešto uzbudljiviju igru. Šveđani su u prvom dijelu nastavka meča djelovali nešto konkretnije i žustrije, ali većih šansi Ibrahimović i društvo nisu imali. S druge strane, Italija je prvu veliku šansu imala preko Parola u 82. minuti, ali je fudbaler Lazija pogodio samo prečku.

Ipak, već šest minuta kasnije Italije stiže do pogotka. Igrao se 88. minut kada je Eder sjajnom solo akcijom šutirao sa ruba šesnaesterca i pogodio donji lijevi ugao gola na kojem stoji Isaksson.

Bio je to veliku šok za Šveđane od kojeg se nisu uspjeli oporaviti u posljednjim minutama te su upisali prvi poraz na ovom Euru.

Švedska nakon ovog poraza ima samo jedan bod iz dva meča, dok je Italija osigruala osminu finala jer imaju šest bodova iz dva meča.

Evropsko prvenstvo:

Italija:Švedska 1:0 (Eder 88') 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti