Ederson prošao bez ozbiljnijih posljedica

Kako je izgledalo, dobro se završilo

Ederson prošao bez ozbiljnijih posljedica

Teme:

Brazilski čuvar mreže na golu Manchester Cityja Ederson današnji dan pamtit će dugo vremena.

Iako je vjerovatno mogao i očekivati da će biti zanimljivo na derbiju protiv Liverpoola, nije mogao ni sanjati da će iz igre izaći već u sudijskoj nadoknadi prvog dijela meča i to zbog horor povrede.

Brazilac je istrčao na jednu loptu i došao do nje prije napadača Liverpoola Manea, ali Senegalac ga je tom prilikom udario kopačkom u glavu i ostavio bez svijesti. Srećom, iako se u tom trenutno činilo da je u pitanju veoma teška povreda, sa Edersonom je sve u redu. 

On se tokom drugog poluvremena ovog susreta vratio na klupu za rezervne igrače što su navijači Građana ispratili aplauzima. Nakon meča saopšteno je da on neće mortati u bolnicu jer su u pitanju za sada samo površne povrede i nema nikakvih lomova. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, City je susret na kraju riješio u svoju korsit rezultatom 5:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi