Za Davidsa kao da je vrijeme stalo! Pitbull ponovo zaigrao, zvuči nestvarno koliko mu je godina

Naočale su i dalje tu

Za Davidsa kao da je vrijeme stalo! Pitbull ponovo zaigrao, zvuči nestvarno koliko mu je godina

Admin Čaušević

Za Edgara Davidsa vrijeme kao da je stalo. Nizozemac ostavlja dojam kao da je još uvijek isti kao kad je igrao, blista dinamikom, odlučnošću i tehnikom. 

Bivši veznjak, koji je tokom karijere nosio dresove Milana, Juventusa i Intera, vratio se na travnjak s legendama Ajaxa za humanitarnu utakmicu protiv Liverpoola. Prilika da pokaže i svoje poznate naočale.

Prošlo je 11 godina otkako je Davids odigrao svoj posljednji meč, ali čini se da se fizički ništa nije promijenilo. "Pitbull" na terenu se osjeća jako dobro, a to je pokazao i u prijateljskoj utakmici u kojoj je nosio kapitensku traku Ajaxa, kluba u kojem je ponikao.

Davids je u odličnoj formi, za razliku od nekih kolega koji su nakon završetka karijere izgubili sjaj najboljih vremena. A famozne naočale koje nosi još iz Juventusovih dana su ponovo bile tu.

Nizozemac od 1999. godine igra fudbal s posebnim naočalama, dizajniranim posebno za njega. Situacija na koju je nekada sjajnog fudbaleranatjerala bolest - glaukom.

To je problem uzrokovan pretjeranim pritiskom unutar oka. Ako se ne liječi odmah, glaukom također može dovesti do gubitka vida i vrlo ozbiljnog oštećenja oka.

Oglasi

Inicijalna terapija za liječenje ove bolesti uključuje i posebne kapi za oči koje bi, međutim, u Davidsovom slučaju bile pozitivne na doping testu. Liječnici su se odlučili za hitnu operaciju nakon što mu se vid pogoršao.

Davidsove naočale imaju vješto dizajniran okvir kako bi se izbjeglo izazivanje pretjerane nelagode s elastičnom trakom za držanje leća iza glave.

One su s vremenom postale zaštitni znak Nizozemca koji je većini ljubitelja fudbala ostao upamćen upravo po njima.

Šta danas radi Davids? Osim ulaganja u privatne poslove Davids je odlučio nastaviti raditi u svijetu fudbala. Do sada nije imao sreće u stručnom štabu jer je bio saradnik Louisa van Gaala, na klupi Lala na prošlom Svjetskom prvenstvu.

Dosta je onih koji sudeći po njegovoj građi smatraju da bi Davis i sada ponovo mogao zaigrati fudbal i zvuči nevjerovatno da je čuveni fudbaler u šestoj deceniji života. Sredinom marta je proslavio 51. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi