Radno i na Grbavici: Cocalić i Haračić produžili ugovore

Ostaju u Željezničaru

Radno i na Grbavici: Cocalić i Haračić produžili ugovore · Zvanično

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara punom parom spremaju se za novu sezonu, a navijače klub s Grbavice danas su obradovale informacije da su Edin Cocalić i Dženan Haračić potpisali nove ugovore.

Cocalić se prije godinu dana vratio u Željezničar i bio je jedan od ponajboljih igrača ovog kluba u protekloj sezoni.

Pomogao je Plavim s Grbavice da izbore plasman u Evropu, a za čelnike kluba nije bilo dileme da li će ponuditi Cocaliću novi ugovor.

Željezničar je danas potvrdio da Cocalić ostaje na Grbavici jer je s ovim klubom potpisao novi ugovor, te je produžio saradnju do ljeta iduće godine.

Edin Cocalić je potpisao novi ugovor do ljeta 2024. godine. 📝🔵⚪ FK Željezničar i Edin Cocalić su potpisali produženje...

Posted by FK Željezničar on Monday, June 19, 2023

Ostanak Cocalića sigurno su odlične vijesti i za trenera Nermina Bašića pred utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Oglasi

Ovaj iskusni 35-godišnji defanzivac u prošloj sezoni za Željezničar je odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima, zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Pored Cocalića saradnju sa Željom danas je produžio i Dženan Haračić koji će biti u autobusu s ostatkom ekipe koja sutra u 10 sati putuje na Zlatibor gdje će odraditi dio priprema.

Ovaj 28-godišnju Bugojanac je ima ugovor do kraja sezone, ali baš kao i Cocalić odlučio je da produži saradnju sa Željom i ostane na Grbavici.

Haračić je prošlog ljeta stigao u Željezničar nakon odlične sezone u GOŠK-u iz Gabele i očito je uspio da opravda očekivanja čelnika sarajevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezoni iza nas Haračić je za Plave odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima, dao je četiri gola i upisao dvije asistencije.

Ponikao je u Iskri iz Bugojna, a još je igrao za Slaven Belupo, Koprivnicu, Segestu, Zvijezdu Gradačac, Neretvanac, Čapljinu, Metalleghe i GOŠK.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Dom penzionera hahah
3 6
komentator1
Hoce li nana Zilha dati tople obroke pred istorijski izlazak u prvo pretkolo europskog škart takmicenja?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi