Edin Džeko opet u timu kola
Najbolji tim 22. kola u izboru Spoxa

Novo priznanje za našeg napadača

Edin Džeko opet u timu kola

Još jedan briljantan nastup Edin Džeko u dresu Wolfsburga nije ostao nenagrađen kod njemačkih kolega. Korpulentni bh. napadač na gostovanju u Hamburgeru uz Grafitea je najzaslužniji za gostujući trijumf protiv HSV-a – 3:1.

Očito je da Džeki odgovaraju susreti protiv lidera. Nakon što je prije devet dana sa dva gola srušio vodeću ekipu Bundeslige, Herthu, naš bombarder prizemljio je i HSV, koji je tokom prošle sedmice sa čelne pozicije predvodio njemačku elitu. Popularni vukovi u derbiju 22. kola slavili su ubjedljiv trijumf, a pola posla je obavio Džeko. Prvo je izborio jedanaesterac kojeg je u gol pretvorio Grafite, a u 75. minuti postavio je konačnih 3:1.

Ovo je Džeki bio šesti gol (ukupno u ovoj sezoni postigao 11 golova) u pet kola proljetnog dijela Bundeslige, sa kojim je sustigao Maria Gomeza, pa sada njih dvojica predvode najbolje strijelce u proljetnom dijelu šampionata.

Osim Džeke u najboljem timu 22. kola Bundeslige, prema izboru sportskog portala Spox dobio je i njegov saigrač Grafite, a treći napadač je Andrej Voronin (Hertha). Vezni red sačinjavaju Elson (Stuttgart), Pal Dardai (Hertha), Ivica Iliev (Energie Cottbus) i Joel Epalle (Bochum). U zadnjoj liniji su Patrick Owomoyele (Borussia Dortmund), Marc Pfertzel (Bochum) i Frank Fahrenhorst (Hannover 96), dok je na golu Christian Vander, koji je briljirao protiv minhenskog Bayerna.      

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti