Edin Džeko zamjena za Defoea i Adebayora?

Direktor Spursa uspostavio kontakt

Edin Džeko zamjena za Defoea i Adebayora?

Drugi najbolji strijelac evropskih kvalifikacija za SP u Brazilu bh. reprezentativac Edin Džeko ponovo je jedna od glavnih tema u engleskim, ali i svjetskim medijima uoči zimskog prelaznog roka.

Nakon što su neki od otočkih medija napadača Manchester Cityja, koji nije zadovoljan minutažom u sezoni nakon koje se igra Mundijal u Brazilu, selilo u italijanske klubove, danas goal.com piše kako bi popularni Dijamant mogao iz Mančestera preseliti u London.

Prema pisanju engleskih medija Tottenhamov tehnički direktor Franco Baldini je uspostavio kontakt sa zastupnicima Edina Džeke, a Spursi su zainteresovani za bh. napadača kako bi dodatno ojačali svoju napadačku liniju. 

U prilog ovome navedena je i informacija kako će Jermain Defoe i Emmanuel Adebayor dobiti zeleno svjetlo za odlazak sa White Hart Lane ako se pronađe adekvatna zamjena za njih, dok je prva napadačka opcija Spursa Roberto Soldado, koji je doveden ljetos za 26 miliona funti, postigao tek jedan gol u ovoj sezoni Premiershipa.

Defoe je u pregovorima sa Torontom, ali ima i indicija prema kojima bi mogao pojačati redove svog bivšeg kluba West Hama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.