Edina Terzića oduševio 16-godišnjak: Nije dobar samo za sebe, već i za cijeli tim

Debitovao pobjedom na klupi Borussije

Edina Terzića oduševio 16-godišnjak: Nije dobar samo za sebe, već i za cijeli tim

E. Škorić

Borussia Dortmund je sinoć u Bremenu protiv Werdera slavila s 1:0 uz trenerski debi Edina Terzića (38).

Nakon teškog poraza od Stuttgarta (1:5) za vikend, Borussia se odlučila promijeniti trenera, pa šansu ukazati perspektivnom treneru porijeklom iz BiH, a koji je prethodno radio kao asistent Slavenu Biliću u West Hamu i Bešiktašu.

Pobjednički gol dao je iskusni Marco Reus, koji je promašio penal, ali je odbijanac sproveo u mrežu za 2:1.

"Marco Reus je izuzetno važan igrač. Kapiten je napravio svaki potreban metar protiv Werdera. Jako smo sretni što je s nama i što igra", kazao je Terić na pitanje o Reusovoj partiji.

Terziću i pomoćnicima bilo je važno igrače razdrmati nakon tog debakla od Stuttgarta i jedne rezultatske krize. Jesu li uspjeli?

"Djelimično. Smatram da je jako dobro što smo dali sve od sebe od samog početka, pa do kraja utakmice. To je bilo presudno da bismo pobijedili".

Youssofa Moukoko je 16-godišnji Borussijin dragulj koji je upravo sinoć pod palicom Terzića upisao prvi zvanični nastup u Bundesligi kao starter.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moukoko je radio za tim. On nije u našem timu jer ima 16 godina, već zato što je dobar. Ne samo dobar za sebe, već dobar i za cijeli tim", jasan je Terzić.

Već u petak Borussija će ugostiti Union Berlin u novom izazovu u Bundesligi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi