Spremaju se predsjednički izbori, detonirat će dvije transfer bombe, jedna će biti Edin Višća!

Zmaj na raskrsnici

Spremaju se predsjednički izbori, detonirat će dvije transfer bombe, jedna će biti Edin Višća!

A. Čaušević

Čini se da je došlo vrijeme da Edin Višća nakon deset godina promijeni klupski dres. 

Najčitaniji turski portali su danas prenijeli vijest da je Višća jako blizu prelaska u Fenerbahce te da će sve biti gotovo nakon predsjedničkih izbora u tom klubu.

Turski mediji pišu da je Višća odlučio da promijeni dres i napusti Bašakšehir s kojim ima ugovor do 2025. godine. Navodno je klupskom rukovodstvu već saopštio svoju odluku.

Iskusni krlini fudbaler koji je u dresu Bašakšehira odigrao 377 utakmica u posljednjih deset sezona i postigao 106 golova je postoa jasan po pitanju izbora svog novog kluba.

Naime, 5. i 6. juna će biti održani predsjednički izbori u Fenerbahceu. Očekuje se nova pobjeda Alija Koca koji će po dobijanju novog mandata "detonirati" dvije transfer bombe.

Turski mediji su ubijeđeni da će jedna od tih transfer bombi biti dovođenje Višće koji je već godinama velika želja Fenerbahcea.

Oglasi

Navodi se da je veliku ulogu u pregovorima i dogovovaranju transfera imao Emre Belezoglu, sadašnji direktor Fenerbachea i nekadašnji Višćin saigrač.

Inače, Bašakšehir danas igra utakmicu protiv Rizespora u posljednjem kolu prvenstva, a Višće uopšte nema u protokolu.

O odlasku Edina Višće i Irfana Cana Kahvečija govorio je nedavno i trener Bašakšehira Okan Buruk.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"U svakom prelaznom roku priča se o istim igračima. Na terenu su Višća i Irfan Can igrali zaista dobro i pokazali su da ne razmišljaju o tome. Naravno, nijedan trener ne želi izgubiti važne igrače, ali fudbalska realnost je da klubovi moraju saslušati dobre ponude. Trenutno, naš tim možda nije primio pravu ponudu, a isto tako možda postoje pregovori sa nekim ekipama", rekao je Buruk.

Inače, nedavno se Višća povezivao i s prelaskom u Trabzonspor pa će biti interesantno za ispratiti gdje će nekadašnji igrač Željezničara nastaviti karijeru.

Top Komentari

Manager
A ko je druga boMba ?!
3 0
miki30
Kae detonirat će dvije transfer bombe! Hahhaha koji naslov, ovo treba izmisliti!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi