22

Komentari (22)

Niklas
LJILJANI SU NASA ZASTAVA STO SE VIDI I NA SVAKOJ TEKMI. MI SMO ZASTAVU PREUZELI KAO "LJILJANI ZLATNI" ZA SVE HEROJE KOJI SU SE BORILI I IZBORILI OD SILE 300 PUTA JACE. A BIH SE NIKADA NECE RASPASTI (kao pravoslavac mogu da kazem iskreno da sam bih drzavljanin i borio se za nezavisnu BIH i to je moja jedina zemlja) Visca neka te sluzi zdravlje i sreca i kao i odlicna karijera. Pozz svim Bosancima i Hercegovcima. Bosnom behar probeharao...
Niklas
LJILJANI SU NASA ZASTAVA STO SE VIDI I NA SVAKOJ TEKMI. MI SMO ZASTAVU PREUZELI KAO "LJILJANI ZLATNI" ZA SVE HEROJE KOJI SU SE BORILI I IZBORILI OD SILE 300 PUTA JACE. A BIH SE NIKADA NECE RASPASTI (kao pravoslavac mogu da kazem iskreno da sam bih drzavljanin i borio se za nezavisnu BIH i to je moja jedina zemlja) Visca neka te sluzi zdravlje i sreca i kao i odlicna karijera. Pozz svim Bosancima i Hercegovcima. Bosnom behar probeharao...
Arnel925
Nije važno odakle potiče ova zastava i jeli to bio kralj Tvrtko ili neko drugi. Meni predstavlja ova zastava našu domovinu i našu borbu protiv agresora na našu državu 1992 godine. I našu pobjedu na kraju. Nas inat. I našu borbu za jednu jedinu Bosnu i Hercegovinu. Pravo Edine.
makelele
Ako je tebi podjela 51% sa 49%, a taj dio od tih 51% je opet podjeljen, pa onda milion raseljenih i jedna od najgorih ekonomija u europi pobjeda... onda selam alejkum i merhaba
Arnel925
Jarane ko je preživio rat zna o čemu pričam. 5 Godina pod okupuaciom i borbom za život svaki dan, vjera je bila u jednu zastavu u našu državu i u mir pa kakav god bio. Za naše sve poginule koji su se borili pod tom zastavom uspjeli smo, pa kakva bila ta država bila. Ja taj ljiljan mogu da nosim na leđima u sred Sarajeva zato sto su heroji i sehidi ginuli pod tom zastavom da ja to mogu da uradim danas pa kakva bila ova država, jedino rješenje koje se moglo desiti 90ti je bila naša borba za život, i ova zastava je ta borba. I uvijek ćeš je vidjeti jer je zauvijek ta priča u našim srcima i u našoj duši i nikad nećemo zaboraviti one koji su se borili i dali svoje živote za mir, za naš život i da ti možeš sad ovdje da pišeš na sportsport.ba
makelele
Ma samo ti maši zastavom, zbog mahača smo tu gdje jesmo.
nijepoznat
makelele
To je turcima neprijateljska zastava, jer su se borili protiv te zastave, tacnije protiv Kotromanića u 15.stoljecu. Nakon sto su pobjedili ljude koji su se borili pod tom zastavom, zapoceta je vladavina nad Bosnom, koja je trajala oko 400 godina, sve do dolaska austro-ugarske...
E.Car
Bravo. Upravo tako. Ništa nacionalističko u ovoj zastavi nema.
makelele
Nema da, to je zastava dinastije Kotromanić. A ako uzmemo u obzir da su Kotromanići bili pravoslavci, s toga dolazimo do zakljucka, ako gledamo po danasnjim standardima, da je zastava sa ljiljanima vise srpska nego bosnjacka. Gledajuci danasnja pravila, svi pravoslavci na nasim prostorima su srbi. Dakle, srpska zastava i srbi u BiH ne bi trebali da se bune zbog ljiljanke, vec bi je trebali vise htjeti od bosnjaka.
E.Car
Zastava a ljiljanima potječe iz perioda srednjeg vijeka kada su je koristili veliki vladari Bosne i Hercegovine. Lenta po sredini predstavlja vezu između dva dijela BiH, tri ljiljana na jednoj strani su tri jednaka naroda u Bosni a isto tako i sa druge strane u Hercegovini.Nista nacionalističko u njoj nema niti vrijeđa nekog. Predstavlja sve narode BiH u obliku srca i veze u jedno.
Rivaldo
Ako je ova zastava, koju dozivljava samo jedan narod u BiH a za druge je nesto "neprijateljsko", nesto pohvalno, a tetoviranje granica RS-a koji je ustavna cinjenica, svdjalo se to nekome ili ne, zar onda ovo nije licemjerno i tendenciozno? BiH ima svoju zastavu, sve mimo toga je ruganje drzavi.
Chupy
Nije druze nista sporno u zastavi. Ova zastava je simbol odbrane od agresora. Pod ovom zastavom je se odbranila Bosna i Hercegovina od okupatorske bivse JNA i vojnika koji su dolazili iz Srbije na teritorij medjunarodno priznate i suverene Bosne i Hercegovine. Ova zastava je simbol odbrane i to je cinjenica. Ostalo sve je mlacenje prazne slame i pokusaj ispiranja mozgova.
tbra
To Visca, zna se koja zastava vise vrijedi i koja je zastava nase BiH.
E.Car
@Bulevar znaš li porijeklo zastave sa ljiljanima???? Kad budeš to saznao voljet ćeš je i ti ako se osjećaš kao bosanac!!!
.....
Hahahhaa kako su mi smjesni ovi sto pricaju o bratstvu i jedinstvu. To je nova generacija za klanje. Treba to iscistit.
Santi
Ljiljani su nasa zastava i steta sto i danas nije zvanicna, ali naslov ds je odusevio radi zastave sa ljiljanima je cisti neprofesionalizam i nema veze s istinom.
Zulfikar
Tako brate samo ljiljani a ne nekakvi geometrijski znaci..
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.