Cavani pred veoma zanimljivim potpisom

Ima još mnogo toga da pokaže iskusni napadač

Cavani pred veoma zanimljivim potpisom

Samir Mlaćo

Edinson Cavani će uskoro potpisati za svoj novi klub.

Naime, Cavani (36) je na pragu dogovora sa Bocom Juniors i svaki sat se očekuje ozvaničenje transfera.

Cavani se vraća u Južnu Ameriku poslije 16 godina, a trenutno je član Valencije i ima ugovor do narednog ljeta.

Ipak, španski klub će pristati na raskid saradnje i Cavani je već spreman da krene na potpis u Argentinu.

U Južnoj Americi je Cavani nastupao za urugvajski Danubio da bi onda krenuo put Evrope

Nastupao je za Palermo, Napoli, Paris SG, te Manchester United i Valenciju.

U Seriji A je upisao više od 200 nastupao, kao i u Ligi 1 Francuske te zaista ima bogato iskustvo.

Oglasi

S PSG-om je Cavani osvojio mnoštvo trofeja, ali priznao je da najviše žali što nije uspio da dođe to titule Lige prvaka iako su Parižani i tada imali u njegovo vrijeme jako dobru ekipu, no nikada nisu došli do samog kraja.

Cavani je u intervjuu za španske medije priznao da je u PSG-u imao i nekoliko teških trenutaka, ali da će ga jedan vječno proganjati.

Riječ je o utakmici osmine finala Lige prvaka iz 2017. godine kada je PSG igrao s Barcelonom. U prvom meču u Parizu francuski tim je slavio sa 4.0 i svi su ih već vidjeli u novoj rundi, ali niko ni slutio nije šta revanš nosi.

Barcelona je u revanšu uspjela da pobijedi s 6:1 i plasira se dalje, a Katalonci su šesti gol zabili u posljednjim sekundama utakmice kada je Sergi Roberto pogodio za ekploziju oduševljenje na Camp Nou.

Cavani je priznao da je nakon dvomeča protiv Barcelone i šokantnog ispadanja morao čak posjetiti psihijatra jer je sve to ostavilo velikog traga na njega.

"Morao sam ići na razgovore s psihijatrom nakon Barcelonine 'Remontade'. To je ostavilo velikog traga na mene. Svjestan sam da je riječ samo o fudbalu, ali takve stvari utiču na vas kao osobu", pričao je Cavani.

"Nakon te utakmice sam imao simptome anksioznosti, oblijevao me je hladan znoj, imao sam napade vrtoglavice pred spavanje i plašio sam se zaspati. Zapitao sam se je li sve u redu sa mnom. Išao sam na terapiju i doktor u Parizu mi je rekao da nisam jedini kojem se to desilo".

Sigurno da će biti veliko pojačanje za Bocu Juniors, te da će ga fanatični navijači dočekati na sjajan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi