Navijačima Boce nimalo se ne dopada ono što je Cavani napravio predsjedniku na press konferenciji

Navijačima Boce nimalo se ne dopada ono što je Cavani napravio predsjedniku na press konferenciji

Edmir Škorić

Iskusni urugvajski napadač Edinson Cavani potpisao je za slavnu Bocu i imao je veliko predstavljanje na kultnoj Bonboneri.

Ovaj 36-godišnji napadač igrao je za Valenciju, a ovog ljeta odlučio je da ode u redove Boce Juniors i da se nakon dugo vremena vrati južnoameričkom nogometu. Podsjećamo, prije odlaska u Evropu igrao je za Danubio s kojim je bio prvak Urugvaja.

Nastupao je za Palermo, Napoli, Paris SG, te Manchester United i Valenciju u Evropi i ima veliko iskustvo, a sa Bocom želi titulu u Argentini, naročio trofej Copa Libertadoresa.

U Boci je zadužio slavnu desetku koja je nekada pripala Diegu Maradoni, što dovoljno govori koliko je u Buenos Airesu značajan dolazak Cavanija.

No, stvari na press konferenciji na predstavljanju Cavanija nisu bile baš najbolje. Urugvajac je imao kontroverznu gestu s s predsjednikom Boce Jorgeom Amorom Amealom.

Oglasi

Cavani je odgovarao na novinarska pitanja, a kada je sve bilo gotovo, predsjednik kluba prišao je napadaču i nježnim pokretom ga pokušao dodirnuti po ruci, što je Cavani odbio. Video možete pogledati OVDJE.

Neugodan trenutak postao je viralan, a gesta na licima obojice pokazala je da nije bilo ugodno ni jednom ni drugom . Očito se Urugvajcu nije svidjelo što mu je napadnut fizički prostor i to je dao do znanja na neelegantan način, naočigled svih.

Nekoliko minuta kasnije, Cavani je otišao na terenBombonere gdje su mu zapljeskale desetine h iljada navijača koji su mu pokazali svoju naklonost, bez obzira što još nije ništa ni pokazao u dresu slavnog tima. Priredili su mu ovacije kada je izašao na teren.

Cavani je bio vrlo sretan i uzbuđen, čak je izjavio: "Jedva čekam postići gol s ovim dresom".

Top Komentari

Lakaka9
Vi ste bolesni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi