Željezničar u problemima pred derbi, Mulalić poručuje: "Svi za jednog, jedan za sve"

Plavi gostuju Sarajevu

Željezničar u problemima pred derbi, Mulalić poručuje: "Svi za jednog, jedan za sve"

Admin Čaušević

Najveća utakmica bh. fudbala, treća ove sezone, igra se u utorak od 20 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo će biti domaćin Željezniču i tražit će iskljupljenje za poraz sa početka proljetnog dijela sezona kada je na Grbavici bilo 2:0 za Plave.

Edis Mulalić ima savršen učinak u gradskim derbijima, a seriju pozitivnih rezultata protiv najvećeg rivala pokušat će popraviti i sutra.

"Čeka nas teška utakmica. Posebna, za sve nas koji imamo neki osjećaj pripadnosti ovom klubu. Nije floskula, ali u tim utakmicama hladna glava i vruće srce izvuče rezultate. Respektujemo protivnika, vrlo dobra ekipa", kazao je Mulalić uoči utakmice.

Perspektivni stručnjak je otkrio da njegova ekipa derbi dočekuje s određenim kadrovskim problemima, tačnije nekoliko igrača je povrijeđeno.

"Mi smo imali kadrovskih problema. Subašić nam ove sedmice nije nijedan trening odradio, bio je bolestan. Blažević ima distorziju zgloba, Ćerimagić je već duže povrijeđen… Nadam se da će svi ostali zdravi dočekati utakmicu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trebamo i moramo pokušati da napravimo maksimum. Pametno, skoncentrisano, najvažnije da budemo tim, da smo tu svi za jednog, a jedan za sve", kazao je strateg Plavih.

Utakmicu na našem najvećem stadionu će suditi Admir Musić, mladom sudiji iz Hrasnice će to biti prvi sarajevski derbi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Vala na Kosevo nisam iso godinama a nebi ni sad dao cvaju da gledamo okrsaj nizasta, uz to oni na moj stadion usli gratis. Smradovi. Svakako sretno mom Želji.
2 5
Sve_na_bordo
ma Edise ne moraš nas zamajavati ovi naši invalidi ne mogu ni treću internu pobijedit
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti