Potencijalni investitor iz SAD-a stigao na Grbavicu?
Foto - Twitter

Eldin Diglisić počinje razgovore o ulasku u klub

Potencijalni investitor iz SAD-a stigao na Grbavicu?

Midhat Šljivak

FK Željezničar mogao bi uskoro dobiti klupskog partnera u liku američkog biznismena Eldina Diglisića.

Diglisić je još prije nekoliko mjeseci pokazao interes da postane klupski partner, a ta vijest je itekako obradovala navijače tima s Grbavice jer je Željezničar u proteklom periodu bio u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Neslužbeno, Diglisić je stigao u Sarajevo na razgovore s čelnicima Plavih. Obje strane predstavit će svoju viziju za potencijalnu saradnju, a nakon sastanka bi dosta toga moglo biti jasnije po pitanju njegovog eventualnog ulaska u FK Željezničar.

Diglisić je sredinom novembra prošle godine uputio pismo namjere i iskazao je interes za uspostavljanje partnerstva, a vidjet ćemo hoće li do saradnje na kraju i doći.

Ko je Eldin Diglisić?

Eldin Diglisić je biznismen koji je rođen u Sarajevu, a od 1997. godine je stanovnik Sjedinjenih Američkih Država.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Završio je Univerzitet Utah, radio je kao bankar, a zatim se posvetio privatnom biznisu pokrenuvši kompaniju ShipEX, koja se bavi transportom i posjeduje 350 kamiona.

Njegov godišnji promet je navodno preko 100 miliona dolara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...novi Ceric,kad vidi koliki su im dugovi ima da padne u nesvijest.
3 16
Nikom te ne damo ! :D
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti