Mulalić poslije Borca nije birao riječi, a sada je saznao i kaznu Saveza

Mnogo bure donio je nedjeljni derbi na Grbavici

Mulalić poslije Borca nije birao riječi, a sada je saznao i kaznu Saveza

Samir Mlaćo
Disciplinska Komisija NS BiH danas je imala puno posla.

Na dnevnom redu bili su incidenti sa meča FK Željezničar – FK Borac. 

Između ostalog kažnjen je šef struke FK Željezničar Edis Mulalić. Mulalić će u kasu Saveza morati da uplati 1.500 KM.

On je na kraju prvog dijela te na kraju meča žestoko protestovao kod sudije Luke Bilbije i njegovih pomoćnika, a zatim i komentarisao suđenje na zvaničnoj press konferenciji. Iz Saveza su naveli da Mulalić nije poštovao Kodeks ponašanja članova NS BiH.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić u Plavom salonu Grbavice.

Crveni karton je čini se regularan, pogodak poništen je čini se regularno poništen. Mulalić je kazao da je Borac zaštićen.

Oglasi

“Neću o tome. Sad trebamo da se pravimo budale jel? Jel ofsajd zaštita Borca? Jeste. Crveni nisam vidio, neću komentarisati. Cocin faul nisam vidio, ali neću da komentarišem. To je 1:1“.

Da li su igrači podlegli atmosferi, pritisku?

“Nas ni najveći optimista nije tu očekivao. Treće smo mjesto, vrh... Noge se tada svežu malo, ali mislim da je bilo 'pata pata' prvo poluvrijeme. Imali smo problema u sredini, Borac je stajao široko, a mi između. Kolega neće da komentariše suđenje, ali teško je biti miran. Živimo od toga. Kako ostati miran? To onda nema veze sa fudbalom. Na poluvremenu smo rekli igračima da se skoncentrišu, ali ne možeš ostati imun", rekao je Mulalić nakon meča, što su iz Saveza odlučili da kazne.

Mulalić će ipak moći da vodi svoj tim u narednom meču protiv Posušja na Grbavici za dvije sedmice.

Treba istaći da su novinari nakon veoma 'vrućeg' derbija na Grbavici za komentar na suđenje pitali i trenera Borca Vinka Marinovića, no on je odlučio da ne odgovori na ta pitanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Nisam nikada ranije komentarisao, neću ni sada“, kazao je između ostalog Marinović.

FK Željezničar je kažnjen sa 10.000 KM, te će biti zatvorena sjeverna tribina u duelu protiv HŠK Posušje. Brazilac Santos koji je dobio direktan crveni karton neće biti u kombinaciji naredne tri utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Narkomancina je namjerno skrenuo paznju javnosti sa stvarnog problema a glupi bosnjaci ga naravno podrzali. Sudije su posao odradili bez greske a zeljo je direktni krivac za napad na dodikovce
4 11
antikomunist
A KAKAV JE KODEKS PONASANJA NAKON UTAKMICE "POSTIVAO" SERGEJ JAKIREVIC ZVANI JURE??
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti