Santos nije dobro prošao: Željezničar bez najboljeg igrača u narednom periodu

Odluka Disciplinske komisije NFSBiH

Santos nije dobro prošao: Željezničar bez najboljeg igrača u narednom periodu

H. Zilić

Disciplinska komsiija NFSBiH danas je donijela odluku i o suspenziji za fudbalera Željezničara Santosa koji je pocrvenio u derbiju protiv Borca početkom drugog poluvremena. Brazilac nije dobro prošao nakon odluke Komisije.

Nezvanično, iz Komisije su gledali snimak i utvrđeno je da se radi o namjernom udaranju laktom, a ne nesmotrenom, pa je kazna tri utakmice.

Dakle, Plavi će bez jednog od najbolih fudbalera igrati u naredne tri zvanične utakmice pod okriljem N/FSBiH. 

  
Santos je protiv Borca zaradio direktan crveni karton. 

To znači da će Brazilac propustiti domaći meč protiv Posušja za deset dana, zatim i prvu utakmicu na proljeće kada Željezničar gostuje kod Igmana, kao i utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Na teren bi se trebao vratiti u utakmici 21. kola protiv Slobode, a dobra stvar za navijače Željezničara je da bi na raspolaganju Mulaliću trebao svakako biti i za sarajevski derbi koji bi se trebao igrati osmog marta naredne godine.

Clarismario Santos je ove sezone u dresu Željezničara nastupio 18 puta u svim takmičenjima, te ima učinak od dva gola i jedne asistencije.

Inače, Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je i FK Željezniačar zbog dešavanja na posljednjoj utakmici protiv Borca. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

  
U utakmici koja je podigla mnogo prašine Borac je s 1:2 slavio kod Željezničara na Grbavici. 

FK Željezničar je kažnjen zatvaranjem sjeverne tribine za narednu domaću utakmicu, kao i s 10.000 KM.

Sarajevski tim kažnjen je zbog upotrebe pirotehnike od strane svojih navijača, kao i zbog loše organizacije utakmice (bacanje baklji ka navijačima Borca).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

stole
Umri Vico Jakirovic se pobije i dobije 1,500 km kaznu Santos dobije 3 tekme hahahahah dok je ovo ****o u savezu dabogda nikad ne otisla reprezentacija na neko veliko takmičenje
3 3
pjanke.sa
Hebi Vicoooo ne vadiiiii kad necete u Udruzenjeeeeee bogalji
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi