Mulalić govorio o utakmici, pa otkrio ko je po njegovom mišljenju najbolji trener u BiH

Nakon trijumfa nad Leotarom

Mulalić govorio o utakmici, pa otkrio ko je po njegovom mišljenju najbolji trener u BiH

Edmir Škorić

FK Željezničar je danas pobjedom nad Leotarom (2:1) prošao u četvrtfinale Kupa BiH. Plavi su se dosta namučili, ali im je olakšalo to što su gosti od 60. minute igrali s dva igrača manje.

Iako veliki favorit, Željezničar je imao velikih problema sa gostima iz Trebinja, da bi tek u 88. minuti golčinom Drlje došli do trijumfa i to sa dva igrača više. Trener Leotara Marko Maksimović nije bio previše razočaran nakon duela, čestitao je na kraju svojim igračima na dobroj izvedbi, ali i igračima Željezničara na prolasku u četvrtfinale Kupa.

"U najavi utakmice znali smo da je Željo ovdje favorit, ne samo protiv nas nego protiv svih ekipa. Dosta dobro smo parirali, taktički smo dobro stojali i sa dva igrača manje od 60. minuta. Sve čestitke bih uputio svojoj ekipi za ono što su pokazali danas u sjajnom ambijentu, a čestitke i Željezničaru na pobjedi", rekao je Maksimović, pa je najavio da će se njegov tim sada bazirati na borbu za opstanak u Premijer ligi.

Edis Mulalić je s druge strane imao mnogo više razloga za zadovoljstvo.

"Obično su ove prve utakmice teške. Do prvog gola smo kontrolisali stvari na terenu. Ona nam se to desi da dečko pogodi onakav gol, što se pogodi jednom u 10 godina iz takvog šuta. No dobro je da smo ostali pribrani i da smo se brzo vratili. Olakšala nam je i situacija sa crvenim kartonima. Poslije smo sve bacili u napad, valjalo je to poredati... Na kraju mislim da je scenarij OK. Zaslužili smo taj drugi gol, ako ništa zbog truda koji smo uložili da ostvarimo pobjedu", kazao je Mulalić nakon utakmice.

Strateg Plavih kratko se osvrnuo na duel protiv Igmana narednog vikenda i tom prilikom "slučajno" otkrio ko je po njegovom mišljenju najbolji trener Premijer lige.

"Skroz drugačija utakmica. Igramo protiv dobre ekipe i po meni najboljeg trenera u ligi. Igman će biti mnogo teži i čvršći nego jesenas. Biće i dobra atmosfera u Konjicu, ali neka legne ova utakmica dan - dva pa ćemo pričati o Igmanu".

Podsjetimo da je bivši trener Sarajeva Husref Musemić trenutno na klupi Igmana kojeg očekuje borba za opstanak, dok će Željezničar pokušati da izbori plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga se nastavlja 25. februara nakon višemjesečne pauze, ali ovaj vikend su na programu utakmice osmine finala Kupa BiH. 

Borac je ispao iz Kupa, ranije FK Sarajevo, što znači da bi neko "iz sjene" mogao da dođe do trofeja. Apsolutno je Željezničar u krugu favorita i nada se da će podići pehar u maju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi