Edis Mulalić se vraća u Crnu Goru: Ovo je i moja moralna obaveza

Bh. stručnjak ponovo na klupi Rudara

Edis Mulalić se vraća u Crnu Goru: Ovo je i moja moralna obaveza

Crnogorski mediji su jučer prenijeli saznanja portala prvportal.me da se bh. stručnjak Edis Mulalić vraća na klupu pljevljanskog Rudara, ekipe koju je vodio i u prvom dijelu sezone 2018/2019.

Tragom tih pisanja SportSport.ba je kontaktirao nekadašnjeg trenera Željezničara i Mladosti iz Doboja kod Kaknja koji je potvrdio da ponovo preuzima kormilo Rudara.

"Da, istina je. Situacija se sada u Rudaru malo stabilizovala, popravila. A imam i obećanje da će Grad prezeti klub... Mada moram reći da je, vjerujte, i razgovor sa novim sportskim direktorom Damirom Čakarom puno uticao da se vratim", istakao je Mulalić.

Rudar je jedno vrijeme bio u jako teškoj situaciji, veliki broj igrača je napustio klub, pa sada u Pljevlju pokušavaju što prije pronaći pojačanja za novu sezonu.

"Nemamo puno vremena, imamo još tri-četiri dana da složimo ekipu jer ubrzo igramo prvu utakmicu. Znate da je klub u jednom trenutku bio skoro pred gašenjem, ali sada je situacija bolja. Pokušat ćemo napraviti jednu dobru priču, dići sve na viši nivo", istakao je Mulalić, pa nastavio:

"I prvi put kad sam bio u Rudaru ljudi su bili stvarno korektni prema meni, bilo mi je lijepo. Za mene je ovo jedan izazov, ali i moralna obaveza prema tim ljudima dole da pokušamo nešto napraviti."

Da li je bilo ponuda iz Premijer lige BiH?

"Pa bilo je, tamo u prvoj polusezoni je bila neka opcija za GOŠK, a poslije su svi treneri u PL bili na pozicijama, tako da nije bilo mogućnosti", istakao je Mulalić.

Inače, Edis Mulalić je posljednji angažman imao u crnogorskom OFK Titograd kojeg je napustio početkom marta ove godine. Prije toga je vodio Rudar, Mladost DK, FK Dečić i FK Željeznižar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi