Mulalić danas nije imao sreće, a ostao je i bez dvojice prvotimaca pred Željezničar
Detalj sa današnjeg meča u Konjicu

Prokomentarisao je i termin duela sa bivšim klubom

Mulalić danas nije imao sreće, a ostao je i bez dvojice prvotimaca pred Željezničar

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Edis Mulalić nikako nije mogao biti zadovoljan nakon današnje utakmice njegovog Igmana i Sarajeva.

Igman je stvorio veliki broj prilika, pružio žestok otpor, ali na kraju Sarajevo ipak stiže do tri boda.

Mulalić je bio ljut, komentarisao je i pojedine sudijske odluke, ali saznao i da je ostao bez dvojice prvotimca pred naredni meč. A naredni meč donijet će mu duel sa FK Željezničar u Konjicu, i to u petak od 14 sati.

Naime, kod Igmana treći žuti karton dobio je iskusni defanzivac Amer Dupovac, te sjajni vezista Armin Bešagić.

Dupovac je standardan u zadnjoj liniji, a Bešagić je postigao tri gola ove sezone.

Mulalić će tako probati naći prave zamjenu, ali sigurno mu neće biti lako, jer Igman i nema baš širok roster.

Oglasi

"Utakmica je bila otvorena za svaki pedalj zemlje. Možemo reći da smo odigrali dobru utakmicu, mislim da je bilo diskutablinih situacija", rekao je Mulalić na press konferenciji.

Poslije toga je karizmatični stručnjak govorio o spornim situacijama, posebno u prvom poluvremenu kada sudija Kazlagić duel Ramića i Đuričkovića nije okarakterisao kao penal.

"Imamo penal i crveni karton u prvom poluvremenu, možemo o tome diskutovati, ne znam ni poništeni naš gol za 2:1, još smo imali zicera."

"Momci su izgarali svaki minut, želim da na terenu uvežu još neki pas. Za danas se nemamo čega stiditi.. Mislim da smo Sarajevo sveli na minimum kad se pogledaju uložena sredstva, oni imaju dva ili tri ravnorpavna tima da se bore u Premijer ligi."

Prokomentarisao je i termin duela sa Željezničarom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Liga je dosta podjednaka, svaka utakmica je teška. Ne znam ni ko nam je odredio ko kad igra, to je s brda s dola. Liga je tu negdje. Mislim, ali mislim da je današnja utakmica bila dobra u svim segmentima", završio je Mulalić.

Igman trenutno na svom kontu ima devet bodova i zauzima desetu poziciju.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi