Mulalić potpuno iznerviran: "U 21. vijeku igramo na 180 stepeni, ali kod nas može sve"

Trener FK Željezničar

Mulalić potpuno iznerviran: "U 21. vijeku igramo na 180 stepeni, ali kod nas može sve"

M. Šljivak

Željezničar je prvi poraz u sezoni doživio na gostovanju kod Veleža u Gabeli.

Rođeni su savladali sarajevske Plave s 3:1, a Edis Mulalić ne može da vjeruje da je njegov tim na ovakav način izgubio utakmicu u kojoj su imali dosta šansi.

"Umjesto da se nagradimo golom i onda ničim izazvan pas i primimo gol. Vratimo se na vrijeme i na ovom nivou neke stvari se ne smiju dešavati. Neodgovorno ispadamo, treći gol smo sami sebi dali. Početničke greške. Treći gol je više kozmetika nego da je nešto značio za utakmicu. Čestitam Veležu", rekao je Mulalić.

Na pitanje je li igra njegovog tima 'pročitana' od strane Amara Osima, Mulalić je odgovorio:

"Pročitana? I mi pratimo protivnika, a i protivnik nas. Dobro ste rekli pročitana. Da smo zabili dva gola što smo trebali u prvih 20 minuta, sada ne bismo o tom pričali. Nažalost nije bilo 2:0 za nas i utakmica ode u drugom pravcu".

Pomalo se Mulalić naljutio na konstataciju da današnja igra njegovog tima nije bila ni blizu one koja je pružena protiv Zrinjskom.

Oglasi

"U kom smislu nisu iste ekipe? U kojem segmentu? Posjed naš, protivnika? Stvaranje šansi? Je li bilo šansi u prvih 20 minuta? Svaka situacija koja se desi mijenja se kompletna situacijama. Slažem se u nekim situacijama što kažete za Zrinjski".

Nije Mulalić zadovoljan ni terminom utakmice.

"Nisam htio da pričam. Ne tražim izgovore, sami smo krvi što smo izgubili. Ovo je 21. vijek, a mi igramo u pola šest pod 180 stepeni. To je van svake pameti za sve. Ali kod nas može sve, pa i to".

Da li su izmjene te koje su promijenile tok igre? Mulalić misli da nisu već da su greške presudile.

"Nije vruća glava. Paušalno gledate. Drugi gol to je početnički. Na centru nam se odvoji špic, ispadnemo bez ikakvog razloga, poremeti se zadnja linija i ne zatvori se taj što je ispao. To nam se isto desilo u prvom poluvremenu. Meni je krivo što mi to stalno radimo te stvari. Slomismo se oko tih stvari. Nekad igrač donese pogrešnu odluku i desi se to što se desi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulalić je žestoko reagovao na pitanje je li zadovoljan osvojenim bodovima u dosadašnjem dijelu sezone.

"Šta ti misliš jesam li zadovoljan? Kao da provocirate neku svađu. Veliki je klub, ali mi skromno razmišljamo od utakmice do utakmice. Mogao je koji bod više, pa bismo bili zadovoljni. Danas izgleda da nije trebalo biti iz navedenih razloga koje smo rekli", dodao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Al igrali su i "oni" na 180 stepeni.
14 0
pitariistok
Hahahahahahah a jest mu krivo sto mu ovaj rece da mu je procitana igra sa Santosom haahahahahaha...15 puta je ponovio "procitana" hahahahahaha
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije