Mulalić vidno razočaran zbog poraza u Konjicu: "To nas je baš poremetilo danas..."

Trener Plavih nakon meča

Mulalić vidno razočaran zbog poraza u Konjicu: "To nas je baš poremetilo danas..."

E. Čaušević

Igman je danas pred prepunim stadionom u Konjicu uspio da napravi veliko iznenađenje i pobijedi ekipu Željezničara sa 3:1 u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon meča Edis Mulalić je dao kratak komentar.

Željezničar je bolje otvorio meč i na startu je zaprijetio preko Drlje i Amoaha, ali nakon 25 minuta meča Igman je lagano preuzeo incijativu na sredini terena.

U 33. minuti veliku priliku promašio je Anel Hebibović, ali samo minut kasnije Igman je poveo sa 1:0. Sjajno s lijeve strane centrira Jakupović, a najviši u petercu gostiju bio je Mirsad Ramić koji matira Bendera i pogađa mrežu bivšeg kluba.

Željezničar je u drugom poluvremenu svim silama krenuo naprijed. Plavi su stvorili nekoliko jako dobrih prilika, ali nisu mogli da savladaju Ćemana. Izuzetno ofanzivna igra gostiju ostavila je Igmanu dosta prostora za kontre, a upravo jednu takvu domaći klub je iskoristio u 77. minuti.

U centru pažnje našao se rezervista Mersudin Ahmetović koji je nekoliko minuta prije toga ušao na teren, te je nakon kontre izašao sam ispred Bendera i pogodio za 2:0 i veliko slavlje navijača Igmana.

No, u finišu meča Željezničar je uspio da smanji na 2:1. U 89. minuti odlično su kombinovali na lijevoj strani Amoah i Jašarević koji šalje loptu u sredinu, a tu se odlično snalazi Krpić i pogađa mrežu Igmana.

Oglasi

Ipak, sve je bilo gotovo samo dva minuta kasnije. Bender faulira Durakovića i pravi penal, a siguran s bijele tačke bio je Petar Bojo koji pogađa za konačnih 3:1.

Igman je tako došao do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak, dok je za Željezničar ovo sigurno težak udarac. Nakon meča svoj komentar dao je i trener gostujućeg tima Edis Mulalić.

"Otvorimo dobro utakmicu prvih 20-25 minuta. Poremetila nas je povreda Hodžića, ali ne možemo sve na to svaliti i na jednog igrača da se jednom izmjenom sve poremeti. Poslije primimo bezveze gol, imamo tri situacije kod 1:0 da se vratimo u igru. Nakon toga bilo je dosta otvoreno, neki totalni haos s obje strane. Kada smo bili blizu da izjednačimo kazni nas Igman i ja im čestitam. Mi moramo bolje da radimo", rekao je Mulalić.

U narednom kolu igrate protiv Slobode, vaša očekivanja?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već brzo dolazi meč i moramo da se presaberemo. Moramo nešto da uradimo do Zvijezde, pa ćemo kasnije o Slobodi. Hvala domaćinu ovdje na gostoprimstvu, znat ćemo se odužiti".

Igman više nije posljednji i sada je na 11. mjestu sa 20 bodova, te ima bod, ali i meč više u odnosu na fenjeraša Slobodu. Željezničar je ostao na četvrtom mjestu sa 29 bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Prvi put da ovaj narkoman nakon poraza ne napada sve zivo. PLATILI PRIPREME SA BODOVIMA! GAMAD IVICINA
2 4
Nek_komsiji_crkne_krava
Koji bolesni komentari za ne povjerovat. "Više volim tuđi neuspjeh nego vlastiti uspjeh. ". Zato i jesmo na dnu u svemu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi