"Kad igrač dobije dva šamara, treći ne želi! Imamo plan, a trebat će nam i pameti"

Edis Mulalić pred HŠK Zrinjski

"Kad igrač dobije dva šamara, treći ne želi! Imamo plan, a trebat će nam i pameti"

M. Šljivak

FK Željezničar sutra na Grbavici u derbi susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje novog prvaka Zrinjski.

Mostarski Plemići rasterećeno stižu na Grbavicu. Naslov prvaka je u rukama, ali bez obzira na to trener Željezničara Edis Mulalić smatra da će utakmica biti itekako teška.

Mulalić je velikom rivalu čestitao na tituli, a zatim je i najavio sutrašnji duel.

"Zrinjski je zasluženo prvak. Klub je od prošle godine istrpio neke stvari, napravili su dobar balans i tim, igraju u kontinuitetu dobro i zato su tu gdje su", istakao je Mulalić i nastavio je:

"Izvadio sam podatke. Mi smo osvojili najviše bodova iza Zrinjskog i Borca otkako sam tu. Od sedam utakmica, pet smo s nulom odigrali. Nije to loše. Ne damo gol u Trebinju i Prijedoru, bilo bi više bodova, ali nije to loše. Njima svaka čast za odnos. Kad su sve stvari na protivničkoj strani, šta imamo izgubiti? Ništa! Idemo još jače".

Plan za Zrinjski je spreman.

Oglasi

"Imamo plan kako protiv njih. Primili smo šest komada u prethodne dvije utakmice i trebamo igrati hrabro, skoncentrisano i jako, pa šta Bog da. Momci su posvećeni".

Na kraju je Mulalić zaključio:

"Kad igrač dobije šamar dva puta, pokušava da treći ne dobije. Tako da moramo biti na super nivou. Imaju toliki roster da neće osjetiti da bilo koga zamijeni ekipi. Kod nas to nije slučaj. Zato nam je važno da smo zdravi, spremni, da hoćemo da igramo, da imamo emocija i puno pameti. To će nam trebati sutra".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Golman Plavih Josip Bender će pokušati da konačno sačuva mrežu protiv Zrinjskog. Motivacije neće nedostajati.

"Ekipa mi dosta pomaže što imam dosta utakmica bez primljenog gola. Meni je mnogo lakše kada oni odrade svoj dio posla. Napad Zrinjskog je motivacija. Volim izazove i imam veliki motiv. Nadam se da će sutra ići u našu korist".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644068495
Forza Zrinjski !
6 2
plemic
mulaliću, zrinjski nije iskrpljen nego vrlo stručno posložena cijelina.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi