Edoardo Mortara slavio na Spielbergu

Vožena četvrta utrka DTM-a prvenstva

Edoardo Mortara slavio na Spielbergu

M. Maksimović

Edoardo Mortara pobjednik je četvrte utrke DTM-a prvenstva koja je vožena na stazi u Spielbergu.Nekadašnji Formula 3 Euro Series prvak je ostvario prvu pobjedu u okviru DTM prvenstva gdje nastupao kao vozač Audija A5 u Teamu Rosberg.

U kvalifikacijama dan ranije, Mortara je ostvario najbolje vrijeme koje je dan kasnije pretvorio u vrijednu pobjedu.
Martin Tomczyk u BMW-u je bio drugi iako je kratko u jednom trenutku bio na prvom mjestu. Treće mjesto pripalo je vozaču HWA Teama, Garryju Paffettu.Bruno Spengler, David Coulthard,Andy Priaulx nisu uspjeli završiti utrku do kraja dok je Ralf Schumacher bio tek 11.

Nakon četiri utrke, Gary Paffet je vodeći u ukupnom poretku sa 83 osvojena boda. Njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Mattiasa Ekströma je velika, iznosi 36 bodova.

Rezultati:
1.Edoardo Mortara (Ita,Rosberg Audi ) 1h12m30.277s
2.Martin Tomczyk (Nje,RMG BMW ) + 1.068
3.Gary Paffett (VBR,HWA Mercedes ) + 2.142
4.Mattias Ekstrom (Šve,Abt Audi ) + 2.769
5.Jamie Green (VBR,HWA Mercedes ) + 5.406
6.Timo Scheider (Nje,Abt Audi ) + 35.351
7.Mike Rockenfeller (Nje,Phoenix Audi ) + 37.260
8.Filipe Albuquerque (Por,Rosberg Audi) + 38.062
9.Joey Hand (USA,RMG BMW ) + 39.419
10.Augusto Farfus (Bra,RBM BMW) + 39.904

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.