Reprezentativac Kosova ostvario transfer karijere
FOTO: EPA

Nakon sjajnih nastupa u dresu Basela

Reprezentativac Kosova ostvario transfer karijere

H. Zilić

Reprezentativac Kosova Edon Zhegrova ostvario je sjajan transfer.

Pomenuti 21-godišnji napadač karijeru nastavlja u Lilleu što će svakako biti i transfer karijere za ovog fudbalera.

Zhegrova je prethodno pružao sjajne partije u dresu Basela, a u prethodnoj polusezoni na 15 utakmica postigao je četiri gola i upisao šest asistencija.

Prije Basela igrao je u Belgiji za Genk i St. Truiden.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno za ovog fudbalera je podatak da je mogao nastupati za tri reprezentacije. Obzirom da je kao omaldinac karijeru proveo u Belgiji i jedan dio života proveo tamo mogao je izabrati Belgiju, a rođen je u njemačkom Herfordu pa je mogao igrati i za Njemačku.

Iako je bio na radaru omladinskih selekcija Belgije i Njemačke, na kraju se bez puno razmišljanja odlučio za zemlju svog porijekla, a to je Kosovo za čiju seniorsku reprezentacije je već skupio 24 nastupa i ima dva upisana pogotka.

Promo

Top Komentari

DeteVi
Kosovo će za godinu, dvije imati bolju reprezentaciju nego mi. A možda su i već sada bolji...
13 2
BigBabo
Kosovljani se bore svaka im cast.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi