Navijači Newcastlea očekivali su spektakularna imena, ali ovo nije jedno od njih

Meta Svraka za januar

Navijači Newcastlea očekivali su spektakularna imena, ali ovo nije jedno od njih

E. Ganibegović

Po svemu sudeći očekuje nas vjerovatno zanimljiv zimski prijelazni rok.

Mnogo očiju bit će uprto i na Newcastle United koji je od oktobra najbogatiji klub na svijetu. 

Navijači Svraka možda očekuju neka spektakularna imena, ali potencijalno pojačanje koje najavljuje David Ornstein nije jedno takvo.

Naime, radi se o Svenu Botmanu, 21-godišnjem Holanđaninu koji nastupa za francuski Lille. Ovaj stoper je ove sezone za francuski tim odigrao ukupno 13 utakmica postigavši jedan gol, a jedan dio sezone propustio je zbog povrede prepone.

Botman je karijeru počeo u mladom timu holandskog Pancraticusa, nakon čega je prešao u Ajax u kojem je prošao sve mlađe selekcije. Također, bio je na posudbi u Heerenveenu, a od ljeta 2020. godine član je Lillea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za mlađe selekcije Holandije odigrao je 34 utakmice i postigao jedan gol, a još uvijek čeka debi u A vrsti.

Podsjećanja radi, mediji su s Newcastleom povezivali i Barcelonine Coutinha i Dembelea, te napadača Arsenala Alexandrea Lacazettea, koji je od navedene trojice i najbliži dolasku St. James Park.

Top Komentari

Eno30
A jeste dosadni sa tim Newcastlom jesu najbogatiji klub, ali i zadnji na tabeli i sad vi ocekujete da ce neko veliko ime doci tu i napustiti klub koji igra ligu prvaka ili liga evrope i doci da spasava tim koji se bori za opstanak. Valjda treba stepenica po stepenica da ide a ne od zadnje stepenice da skoci na vrh zato sto je naj bogati klub, pa i drugi timovi su bogati i imaju velak broj velikih imena, valjda se i oni nesto pitaju
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi