Eduardo: Dinamo mi je dao sve, ali ne vraćam se!

Dogovor sa Mamićem je blizu...

Eduardo: Dinamo mi je dao sve, ali ne vraćam se!

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nema namjeru da se vrati u Dinamo na zalasku svoje karijere.

Eduardo, koji je u četvrtak uz pobjedu nad Schalkeom (3:0), proslavio svoj 33. rođendan, za hrvatske medije je izjavio da uspješno rješavanje sporova sa Zdravkom Mamićem nema veze sa njegovim povratkom u Dinamo. 

"Ja i Zdravko smo na dobrom putu da sve to okončamo, ali iskreno ne bih o tome previše pričao. Uglavnom, blizu smo konačnog dogovora i bit će sjajno ako to uspije. Uskoro bismo se trebali sastati i sve konačno dogovoriti", kazao je Eduardo da Silva i potom nastavio:

"Nemojte to povezivate sa povratkom u Dinamo. To je klub mog života, uvijek će mi biti u srcu, dao mi je sve i otvorio vrata velike karijere, ali ne vjerujem u povratak. Dinamova je klupska politika oslanjanje na mlađe igrače, neka tako i ostane", istakao je iskusni napadač.

Dodao je Eduardo i da je zadovoljan svojom karijerom.

"Kako ne bih bio. Prošao sam mnogo toga i još uvijek igram na najvišoj razini, nisam mogao ni sanjati da ću napraviti ovakvu karijeru. Bilo je, naime, trenutaka i kada sam pomislio da ću možda nestati iz fudbala, da ću hljeb zarađivati igrajući u Singapuru ili Maleziji... A igrao sam Ligu šampiona s Arsenalom i Šahtarom, zabijao sam golove i za Flamengo u Brazilu. E, to je bio poseban doživljaj. Pa kako onda ne bih bio sretan i zadovoljan", dodao je.

Priznaje da je iznenađen rođendanskom čestitkom od Arsenala.

"Vidio sam to, bio sam baš sretan zbog takve pažnje mog bivšeg kluba. Uspomene na London su mi sjajne, baš me ugodno iznenadila ta gesta."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi