Eduardo: Kovaču nikad neću oprostiti Brazil

Pale su teške riječi

Eduardo: Kovaču nikad neću oprostiti Brazil

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva je u velikom razgovoru za Sportske novosti govorio o nekim prošlim vremenima, a posebno se dotakao bivšeg selektora Vatrenih Nike Kovača.

 

Eduardo je sa Kovačem ostao u lošim, tačnije nikakvim odnosima nakon završetka Svjetskog prvenstva u njegovom rodnom Brazilu, za kojim će nekada sjajni napadač žaliti dok je živ.

Hrvatska je bila u grupi sa Brazilom, a Eduardo se silno nadao da će zaigrati protiv države u kojoj je rođen. Bio je dio hrvatskog tima na Mundijalu, ali na cijelom prvenstvu nije zaigrao ni minute iako mu je Kovač mirne duše mogao dati barem jedno poluvrijeme. No, očito je tu bilo nešto između njih dvojice.

Posebno ga, kaže, boli to što ga Kovač nije uveo u igru protiv Brazila, makar deset minuta prije kraja.

"S Kovačem nisam razgovarao jer me on više ne zanima. Već sam rekao, on može biti najbolji trener na svijetu, ali ako nije čovjek i ako nema osjećaja za neke stvari, onda mu to trenersko znanje ništane znači. Onda je nula", započeo je Eduardo, te nastavio:

"Nikada neću shvatiti zašto me nije želio uvesti u igru protiv Brazila. Bilo je deset minuta do kraja, gubimo sa 3:1, napravljene su samo dvije izmjene i treću uopšte nije napravio. Svi su mediji rekli svoje o tome, cijela je nacija vidjela o čemu je bila riječ".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Legendarni Eduardo (34) je tokom reprezentativne karijere odigrao 62 utakmice za Hrvatsku i postigao je 29 golova. U istom intervjuu je najavio skoro povlačenje iz fudbala i završetak karijere, koja će se zauvijek dijeliti na period prije i poslije stravične povrede u februaru 2008. godine.

Eduardo je tokom karijere nastupao za zagrebački Dinamo, Arsenal, Šahtar, Flamengo i Atletico Paranaense, čiji je i danas član.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti