Prvotimac Slobode pred duel s Olimpicom

Efendić: Moramo ozbiljno shvatiti Olimpic

J. Duvnjaković

Sloboda će za vikend odmjeriti snage s Olimpicom u prvom kolu Premijer lige BiH.

Samir Efendić, prvotimac Slobode, najavio je za SportSport.ba utakmicu s Olimpicom.

„Očekuje nas jedan težak meč, prva utakmica sezone. Svi kažu kako je Olimpic slabiji od nas, ali Olimpic moramo ozbiljno shvatiti i to pokazati na terenu ako želimo doći do prve pobjede na samom startu sezone. Imali smo priliku i prošle sezone vidjeti da ekipe koje smo olako shvatili nismo uspjeli pobijediti", rekao je Efendić, dodavši:

"U utakmicu moramo ući ozbiljno kao da igramo protiv daleko jače ekipe i jedino tako možemo ostvariti pobjedu. Prva utakmica u novoj sezoni mnogo znači, ali ako je ekipa psihički jaka i spremna na izazove, moramo svaku utakmicu igrati maksimalno ozbiljno. Cijela sezona će biti jednako teška. Noge su još malo teške nakon priprema, ali osvježavamo se već cijelu sedmicu tako da možemo reći da smo već spremni i dosta svježiji neko ranije. Očekujemo veliku podršku navijača, jer vidim da navijači sa nestrpljenjem dočekuju utakmicu, tako da očekujem dobro popunjene tribine i veliku podršku za nas".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi