Efes Anadolu kupio i Ilijevskog

Makedonac napustio Olimpiju

Efes Anadolu kupio i Ilijevskog

Teme:

Nema kraja pojačnjima Anadolu Efesa za narednu sezonu, a najnovije je Makedonac Vlado Ilijevski.

Iskusni igrač rođen 1980. i visok 189 cm, potpisao je sa turskim klubom ugovor na 1+1 nakon što je poslednje dvije sezone proveo u ljubljanskoj Olimpiji. Prošle sezone ja za Zmajčeke u Euroligi odigrao 15 utakmica sa učinkom od 10.8 poena, 2.5 skokova i 4.1 asistencije po susretu dok je skor u 26 utakmica u NLB ligi bio 12.2 poena, 1.7 skokova i 3.8 asistencija. Ilijevski je tokom karijere igrao za Olimpiju i od 2001.do 2003. kao i za Barcelonu, Romu, Sienu i Tau Ceramicu.

Ilijevski je deseti novi igrač u Anadolu Efesu nakon Ilysove, Baraća, Savanovića, Vujačića, Estebana Batiste, Millsa, Kinseya, Kurtoglua i Balbaya tako da su iz prošloseznonskog  sastava ostali samo Tunceri, Guler i Akyol. Novi trener je Ufuc Sarica, a i otišao je veliki broj igrača poput Nachbara, Rakočeviće, Raduljice, Arslana, Robertsa, Gonluma, Wisniewskog, itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti