Efes preko Banvita u finale

Bajramović nakon Litve nije mogao do još jednog finala

Efes preko Banvita u finale

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u finale turske TBL lige nakon što su u petoj utakmici savladali na gostovanju ekipu Banvita rezultatom 77:72, te su sa ukupnih 3:2 prošli u finale.   

Efes je krenuo nešto bolje u susret, te su nakon prvih deset minuta imali vodstvo od četiri poena 19:15, da bi do poluvremena Banvit prednost uspio spustiti na tri poena 36:39. 

 

U nastavku susreta Banvit je uspio preći u vodstvo. Sjajno je igrao Amerikanac Kalin Lucas, te nakon trideset minuta igre Banvit ima plus od jednog poena 55:54. 

 

Ipak, u posljednjih deset minuta iskustvo Efesa u ovakvim utakmicama dolazi do izražaja. Posljednji period su dobili rezultatom 23:17, te su na kraju došli do pobjede i plasmana u finale prvenstva.

 

Kerem Gonlum je predvodio Efes sa 17 poena, dok je kod Banvita Kalin Lucas ubacio 20 poena. Bivši bh. reprezentativac Kenan Bajramović je ubacio 9 poena za Banvit. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti