Efes u polufinalu poveo sa 2:1 nad Banvitom

Bajramović dobar, ali nedovoljno za pobjedua

Efes u polufinalu poveo sa 2:1 nad Banvitom

Efes je pobjedom nad Banvitom (68:55) stigao do prednosti od 2:1 u polufinalu doigravanja TBL košarkaške lige Turske.  

Banvit je odigrao jednu od naslabijih partija ove sezone u kojoj je u prvom poluvremenu pogodio samo 28 poena. Već na samom startu meča u prvoj četvrtini (17:9) bilo je jasno da tim u kojem nastupa nekadašnji Bosnin dvojac, Bajramović i Williams, baš i nije raspoložen za igru.

 

Nešto bolje izdanje u igri Banvitspor je prikazao u drugom periodu (20:19), ali su početkom drugog poluvremena, u trećoj dionici (20:12) ponovili loše izdanje sa početka utakmice. Već tada je meč bio odlučen. Jedini plus iz zadnjeg perioda (11:15) Banvitu više nije bio od pomoći.

 

Kenan Bajramović je odigrao dosta dobru partiju u kojoj je bio jedan od rijetkih koji su bili raspoloženi za igru u sastavu gostiju. Postigao je 9 poena, 6 skokova i 2. asistencije. Najefikasniji je bio Davis sa 14 poena. Nekadašnji centar sarajevske Bosne, Lance Williams postigao je 6 poena uz 4 skoka.

 

U ekipi domaćeg Efesa Akyol je ubacio 19 poena, dok je Batista dodao 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.