Egipat Brazilu otkazao prijateljski susret

Zbog demonstracija u Egiptu

Egipat Brazilu otkazao prijateljski susret

Edmir Škorić

Prijateljski susret Egipta i Brazila, koji se 6. septembra trebao odigrati u Kairu, otkazan je zbog sigurnosnih razloga.

Egipatski nogometni savez odlučio je otkazati Brazilu prijateljski susret u glavnom gradu Kairu i to zbog sigurnosnih razloga.

"Prijateljski susret Egipat - Brazil je otkazan na zahtjev Egipatskog nogometnog  saveza. No, i pored toga Brazil će odigrati 'prijateljsku' u najavljenom terminu, ali još uvijek nije određen protivnik", saopštili su iz Brazilskog nogometnog saveza.

U narednih nekoliko dana bit će poznat protivnik peterostrugog svjetskog prvaka.

Posjetimo da su se jučer u Egiptu sukobili policija i demonstranti. Iako su demonstracije počele mirno, pretvorile su se u pravi kaos. U Suecu je poginulo dvoje demonstranata, a u Kairu jedan u okršaju s policijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.