Egipat deklasirao Srbiju, tri poraza Crnogoraca

Pripremni susreti za Svjetsko prvenstvo

Egipat deklasirao Srbiju, tri poraza Crnogoraca

Adnan Beganović

Uoči Svjetskog prvenstva koje za par dana počinje u Španiji rukometna reprezentacija Srbije danas je pred svojim navijačima ponižena od Egipta. Naime, Egipat je u svim segmentima rukometne igre nadigrao Srbiju i na kraju je sasvim zasluženo slavio sa 34:18.

Od samog početka susreta gosti iz Egipta su imali prednost, a kako se bližio kraj prvog poluvremena ista je i rasla, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 17:11 za Egipat.

U drugom dijelu u dvorani u Vrnjačkoj Banji ništa se nije promijenilo. Gosti su diktirali tempo igre i na kraju su slavili sa ubjedljivih 34:18.

Kod Egipta je najefikasniji bio El Ahmar sa 11 golova, dok je Ilić sa četiri pogotka bio najefikasniji kod Srbije.

Dodajmo na kraju da su Crnogorci na turniru u Danskoj pretrpjeli tri poraza. Od Slovenije su izgubili 31:26, od Danske 38:21, a od Tunisa 30:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.