Španci razočarali na otvorenju Olimpijskih igara, povrede napravile ogroman problem

Egipat osvojio bod

Španci razočarali na otvorenju Olimpijskih igara, povrede napravile ogroman problem

E. Čaušević

Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama danas je zvanično otvoren utakmicom između Egipta i Španije.

Španija je u Japan stigla kao glavni favorit za osvajanje zlatne medalje, ali u prvoj utakmici protiv Egipta nisu baš opravdali takvu ulogu.

Naime, meč koji se igrao u Sapporu završen je bez golova što je sigurno odličan rezultat za Egipćane.

Da stvar bude gora za Špance povrijedili su se Oscar Mingueza i Dani Ceballos koji su teren napustili još u prvom poluvremenu, te nije poznato koliko će odsustvovati.

Crvena furija nije previše oduševila svojom igrom u današnjoj utakmici iako su mnogi očekivali da će lagano doći do tri boda.

Prvu veliku šansu na meču vidjeli smo u 28. minuti kada je Ceballos šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta pogodila stativu.

U drugom poluvremenu Španci su kontrolisali tempo igre, ali su se Egipćani odlično branili. Crvena furija do pobjede mogla je u 88. minuti kada je nakon centaršuta u šansi bio Pedri, ali njegov udarac brani golman Egipta.

Do kraja utakmice Španija nije uspjela da zaprijeti golu protivnika, te je ostalo na kraju 0:0. U ovoj grupi nalaze se još Argentina i Australija koji svoj meč igraju od 12:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi