U Barceloni i Realu će biti bijesni: U prvom meču na Olimpijadi desilo se ono čega su se bojali

Već dvojica povrijeđenih igrača

U Barceloni i Realu će biti bijesni: U prvom meču na Olimpijadi desilo se ono čega su se bojali

E. Čaušević

Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama počeo je jutros utakmicom Egipta i Španije.

Nakon prvog poluvremena utakmice koja se igra u Sapporu nismo vidjeli golove iako je Crvena furija u meč ušla kao veliki favorit.

Španci su u odličnom sastavu stigli na Olimpijadu, a tu je i nekoliko fudbalera koji su igrali za Crvenu furiju i na minulom Evropskom prvenstvu.

Pojedini klubovi žalili su se što su neki od igrača na spisku i što nemaju vremena da se odmore pred novu sezonu, a već u prvoj utakmici pokazalo se da su bili u pravu.

Naime, nakon samo 20 minuta igre teren je morao napustiti Oscar Mingueza zbog povrede što je itekako naljutilo navijače Barcelone.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i trava

Oglasi

Nije poznato o kakvoj povredi se radi i koliko će ovaj desni bek Barcelone biti van terena, a u katalonskom klubu će sigurno biti ljuti što se njihov igrač povrijedio pred početak nove sezone.

Od prve minute igra i Pedri koji je ove sezone odigrao preko 60 utakmica i iz Barcelone su za njega izričito tražili da ne bude na spisku za Olimpijadu kako bi se barem malo odmorio, ali ih niko nije poslušao.

U finišu prvog poluvremena povrijedio se i Ceballos nakon što ga je jedan od igrača Egipta žestoko faulirao.

Mnogi se nadaju da se veznjak Real Madrida nije teže povrijedio jer je prekršaj bio zaista pregrub što se jasno moglo vidjeti na usporenom snimku.

Image

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi