Egipat uzeo zlato ispred Hrvatske

U finalu turnira rukometaša

Egipat uzeo zlato ispred Hrvatske

M. Maksimović

Rukometaši Egipta su u Mersinu stigli do svog prvog rukometnog zlata na Mediteranskim igrama. U finalnoj utakmici, Egipat je bio bolji od Hrvatske 28:23.

Već nakon dvadeset minuta igre, Egipat je imao četiri gola razlike, 9:5, ali je Hrvatska pet minuta kasnije golom Batinovića došla na -1. Do odmora Egipat postiže tri, Hrvatska jedan gol, za vodstvo 14:11.
Loše je Hrvatska otvorila  i drugo poluvrijeme.

Jedan gol na tri egiptska pa je opet u 37.minuti u problemima.Kada je Mohamed Az postigao gol za 20:13, ali se Hrvatska nije predala. Serijom 6:2, smanjena je prednost Egipta na podnošljivih -3, 11 minuta prije kraja. Činilo se kako utakmica može ući u neizvjesnu završnicu.

Tada opet na scenu stupaju Elahmar i Shebib pa je pitanje pobjednika riješeno pet minuta prije kraja. Stevanović je upisao osam odbrana, Matulić je postigao šest golova.Egipat je imao Hendawyja sa 13 odbrana, Mahmouda Eida sa sedam i Eslama Issu sa pet golova.


Treće mjesto pripalo je domaćinu Turskoj koja je u svom posljednjem nastupu pobjedila Italiju 32:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.