Egipatski klubovi dali podršku Palestincima
Fudbaleri Al Ahlyja pružili podršku Palestincima

Zbog izraelskih napada

Egipatski klubovi dali podršku Palestincima

Adnan Beganović

Slavni egipatski klubovi Al Ahly i Ismaili pred subotnji derbi izrazili su protest protiv izraelskog napada na Gazu koji traje u zadnjih nekoliko dana.

Pred subotnji derbi egipatskog prvenstva između Al Ahlyja i Ismaila fudbaleri obje ekipe izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo "Gaza je u našim srcima" i na taj način dali podršku Palestincima.

Pored fudbalera ova dva kluba podrška Palestincima je pružena i od strane navijača. Na prepunom stadionu, više od 20.000 navijača skandiralo je tokom utakmice "Žrtvovaćemo za tebe dušu i krv, Palestino."

Nakon ovih dešavanja na utakmici egipatskog prvenstva očekuju se reakcije FIFA-e koja ne dozvoljava ovakav vid podrške na sportskim terenima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.