Egipćani "kolonizuju" Englesku: WBA predstavio novo pojačanje
Foto: wba.co.uk

Ali Gabr karijeru nastavlja na Hawthornsu

Egipćani "kolonizuju" Englesku: WBA predstavio novo pojačanje

Teme:

West Browich Albion je predstavio novo pojačanje iz egipatskog FC Zamalek. Naime, na Hawthorns je stigao 29-godišnji Ali Gabr.

Ovaj stameni štoper je u WBA stigao na posudbu do kraja sezone, s tim što će klub imati opciju otkupa njegovog ugovora po ranije dogovorenoj cifri.

Ali Gabr će se tako u zadnjoj liniji West Broma pridružiti svom kolegi iz reprezentacije Egipta, Ahmedu Hegaziju, koji je ljetos pojačao redove WBA.

"Došao sam ovdje kako bih pomogao ekipi i radio svoj posao. Veoma sam uzbuđen što sam tu", izjavio je Ali Gabr po dolasku u West Bromwich Albion.

Ovaj fudbaler će se tako pridružiti "koloniji" egipatskih fudbalera u Engleskoj. Prije njegovog dolaska u WBA u Premier ligi su već nastupala četvorica fudbalera iz ove zemlje i to Mohamed Salah (Liverpool), Mohamed Elneny (Arsenal), Ramadan Sobhi (Stoke) i Ahmed Hegazi (WBA).

U nižim rangovima englekskog fudbala nastupa još nekoliko egipatskih fudbalera, a najpoznatiji je svakako Ahmed Elmohamady, član Aston Ville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi